Daha yılın başında olmamıza rağmen aldığımız emulasyon haberlerinin çok heyecan verici olduğunu söylemeliyim.Aslında Taito Type X serilerine ait olan donanım , XP 'nin modifiye versiyonu ile birlikte bir PC kasasından oluşuyor.Normal bilgisayarlardan farkı içerisindeki işlemci ve diğer donanımın değiştirilemez yani sabit olması.Özel parçalardan oluşan bir kasa demek belki daha doğru olur.Monitör ve tuş ayarları Arcade kabin sağlarken hard diske yüklenmiş oyunlar fare yardımıyla açılıyor.
Yaklaşık iki hafta önce BlazBlue: Continuum Shift adlı oyun XP ve Vista için bir PC oyunu şeklinde piyasaya sürülmüştü.Oysa bu oyunun PC versiyonu resmi olarak kaynaklarda yer almıyor.Araştırma sonucu bu oyunun Taito Type X2 sisteminde yer alan bir oyun olduğunu öğrendim.Meğerse bir grup sistemde bulunan oyunları normal bilgisayarlar için kırmaya başlamış.
Test amaçlı indirip oyunu bilgisayarımda denedim.Tabi tam verim almak için belirli bir sistem gerekiyor ama ben Snk-Neofighters sitesinden bulduğum eklentiler yardımıyla 60 FBS almayı başardım.İşte bir ekran görüntüsü.

Şu anda KOF XII , Raiden IV gibi müthiş oyunları beklemedeyiz